Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyheder

DGI-Certificering af Horne skoles Udeskole

På tirsdag d. 1 december markerer Horne Skole, at deres udeskole bliver DGI-certificeret. Dagen bliver markeret på bedste vis med taler fra udeskoleeleverne og Heidi Møller fra DGI kommer og overrækker certificeringen.

Samtidig vil udeskolen præsentere sit nyeste projekt ‘Horne – det grå rum’ hvor eleverne har arbejdet med huse, former og historie fra byen. I den forbindelse har eleverne haft besøg af bl.a. Keld Jochumsen og Else-Marie Madsen, som har haft eleverne med på byvandring. Ud fra elevernes nyvundne viden har de skabt relieffer, som vil udsmykke skolens halvmur ud mod Stadionvej. Disse vil blive afsløret på dagen, samtidig med at eleverne har lavet en udstilling i Horne Hallen. Tirsdagens festivitas vil, som mange andre udeskoledage for eleverne, slutte med, at Jette og Marinus Poulsen har tændt op i bålet i Fælleshaverne.

Skal du alligevel ud at lufte hunden eller en tur i Brugsen, så slå vejen forbi skolen, hvor du kan se elevernes relieffer på halvmuren. Måske du også kan se elevernes julepynt i vinduerne i klasselokalerne.

4 H Julemarked 2020

4 H’s Julemarked var flyttet fra Fælleshaverne til Skolen, hvor de mange tilbud af Juledekorationer, Kalenderlys og andet pyntegrønt sammen med syltetøj, syltede rødbeder, småkager i flere varianter. Der var også nisser og juleopfindsomheder, ja kort sagt. Ting og sager der handler om Julen, kunne købes.

Da der er mange ting der er aflyst i år, var det et hyggelig Julemarked som 4 H gennemførte efter alle Corona restriktioners regler og fore skrifter, og man fornemmer trods alt at det snart er jul.

NB. Man skulle måske også lige nævne at her før 1. søndag i advent står Horne by smukt pyntet, også Stundsig, Bjerremose og Asp er i julehumør.

Smede-grunden, – nu uden skilte!

På mit initiativ stillede Varde kommune skilte op ved brandtomten på smedegrunden, for at fodgængere skulle benytte det andet fortov.
Skiltningen har givet anledningen til en del polemik, idet nogle mente, at det var farligere at krydse vejen, og at Varde kommune har blandet sig i sagen, – hvilket ikke er tilfældet. Skiltningen tager jeg ansvaret for!

God weekend.

Keld Jochumsen
Formand for Horne Sogneforening

Julebelysning

På trods af Corona, blev der alligevel sat julebelysning op i såvel Stundsig, Bjerremose, Asp og Horne. Alle andre af Sogneforeningens aktiviteter har af gode grunde været aflyst i 2020.
Det var nødvendigt at trodse elementerne lørdag formiddag, og som man kan se på billederne, har der også været vand på kameralinsen!
Vi vil gerne fra Sogneforeningen ønske alle en god jul og et forhåbentligt Coronafrit 2021, så vi kan komme på banen igen.

Hornes Riviera

Der er virkelig sket noget i Vikingelunden, hvor Sdr. Malle Maskinstation hat haft gang i de store maskiner.
Kanterne på søen er blevet jævnet ud og buske er blevet fjernet, hvilket giver indtryk af, at søen er blevet meget større.
Der er etableret dræn fra Madpakkehuset og ned til den lille sø og videre forbi Bålpladsen og Shelterpladsen til den store sø. Senere bliver der drænet omkring Grillhytten og langs lysene, der skal gå fra Toilethuset og ned til Grillhytten og rundt om søen.
Ligeledes er der lagt vand og strøm ned til Grillhytten.
Ved legepladsen er der gjort klar til svævebane og sansegynge.
Kom og se på herlighederne og benyt den nye parkeringsplads på Lundager, – men husk gummistøvler!

Skiltning ved Smedegrunden

Varde kommune og Jørgen Jelling har opsat skilte ved smedegrunden, der opfordrer gående til at bruge det andet fortov. Der er jo desværre længe til, at der kommer en løsning på grundens fremtid, idet retssagen er udsat til 2. marts 2021.

Konkurrencen er slut!

Det er Kurt Burkarl, der bor på Stadionvej 22.
Konkurrencen blev vundet af Ulla Lindvig og Bente Pedersen, der sendte deres løsning fra Hallens cafeteria. Tillykke.
Til jer, der svarer senere, er der kun at sige, bedre held næste gang.
Honning kan dog altid købes på Habrehøjvej 18!