Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyheder

Endnu et påskebarn

Der er kommet endnu et lyserødt påskeæg.
Dejligt, at vi er nået op på 3 fødte i år inden udgangen af marts.
Skal vi måske lade stigen stå?
Velkommen til Horne Sogn til den lille nyfødte pige og tillykke til de nybagte forældre.
Indtil nu er vi på 3 piger, så mon ikke drengene kommer til?

Loading

Børn på jagt efter påskeharen

Har du fundet et påskeæg?

– Ja, og også en påskehare, siger Lauge med store øjne under et stop i Vikingelunden, hvor han sammen med flere hundrede andre børn og voksne var på jagt efter påskeslik mellem træerne i Vikingelunden.

Trods regnen summede Vikingelunden af snak og glædesråb, når endnu en bunke slik var fundet på de afmærkede ruter.

– Det går megagodt trods regnen, siger Serena Kristensen fra HUBI, der for fjerde år i træk sender børn og voksne på hyggetur i Vikingelunden skærtorsdag.

– Vi får mange tilkendegivelser fra deltagerne om, at det er en rigtig god aktivitet, så vi kører samme koncept som de tidligere år. Derfor kan vi planlægge på rutinen. Det tog cirka en time onsdag aften at lægge ruterne, og så mødtes vi en time før start. Inden da havde vi indkøbt slik og drikkevarer, siger Serena Kristensen.

Der er ruter efter slik og også forskellige opgaver, så der er noget både for de små og de lidt større børn.

Sognets beboere og børnebørn på påskebesøg har gjort det til en tradition at mødes i Vikingelunden.

– Der kom en familie fra Esbjerg, som spurgte, om den måtte være med. Selvfølgelig måtte den det, siger Serena Kristensen.

Der var start og slut i bålhytten, og her kunne alle efter alder få en øl eller en sodavand, og der var mulighed for at stege pølser og brød på grillen.

Horne IF betaler ”gildet”, som løber op i omkring 2000 kroner. Der er indkøbt masser af slik, for HUBI vil i hvert fald ikke gå ned på slik.

– Det, der er til overs, kan vi bruge til arrangementet ”Horne – en aktiv landsby vi mødes i” i maj, og så er der også slik til vores møder, siger Serena Kristensen.

Loading

Påskebarn

Så er den anden pige født i sognet i år, og tilmed her op til Påske.
Velkommen til den nyfødte og tillykke til de nybagte forældre.
På billedet har den tidligere pedel, John, forceret indhegningen for at sætte storken på plads. Tak for det John!

Loading

Forårs Koncert d. 28. maj kl 19.00, Kammerkoret Vokal Vest.

Temakoncert om Carl Nielsen ved kammerkoret Vokal Vest.

Ved denne korkoncert kan publikum nyde nogle af Carl Nielsens kendte og smukke sange, som han har beriget os med i Danmark – f.eks. Tit er jeg glad, Den danske sang og Jeg bærer med smil min byrde. Sangene er smukt arrangeret for kor af John Høybye og Bo Holten, som er blandt Danmarks dygtigste korledere. Der bliver naturligvis også mulighed for koncertgængerne at synge med på nogle fællessange med melodi af Carl Nielsen. Endvidere synger koret svenske kærlighedssange med både inderlig og livlig karakter.

Vokal Vest er et velsyngende kammerkor med 13 medlemmer. Koret er grundlagt og ledes af organisten ved Ringkøbing Kirke, Klaus V. Jensen. Det synger et alsidigt klassisk repertoire med god publikumsappel.

En stor del af korets repertoire er kirkemusik, eftersom korets koncerter oftest er knyttet til egnens kirker – og det fungerer som Ringkøbing Kirkes faste kor til påske og jul. Mange af kormedlemmerne er i deres daglige virke beskæftiget med musik – som organister, kirkesangere, musiklærere ved egnens skoler, musikskoler og gymnasier.

Vokal Vest har sunget koncerter rundt omkring i Danmark, i Nordtyskland – og selvfølgelig i Ringkøbing.

Forårs Koncert d. 28. maj kl 19.00 i Horne Kirke

Loading

Asp har indtaget Smedegrunden

I dag, onsdag, har Poul Henning Guldager afsluttet belægningsopgaverne på Smedegrunden.
Asp er repræsenteret med en mælkejunge fra Aspgård mejeri.
Sammen med Hornemanden, skolebogen fra Stundsig skole, møllestenen fra vindmøllen i Bjerremose og mælkejungen fra Asp udgør dekorationerne et hele.
Fantastisk udført af Poul Henning efter Kurt Burkarls ide.


Loading

Stundsig er på vej på Smedegrunden

Poul Henning Guldager er ved at etablere hans udgave af en skolebog fra Stundsig Skole.
Udsmykningen er første lavet hjemme i Asp, hvorefter han flytter det hele til Horne, hvor det skal være Stundsigs bidrag til udsmykningen af Smedegrunden. Senere følger så en mælkejunge fra Asp Mejeri.
Billederne er fra 12.30 den 28/2-24.

kl.16.00

Loading