Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bålet trak borgerne af huse

En stor heks klædt i rødt fik en flot afrejse fra Vikingelunden til Bloksbjerg. Horne Sogneforening og Horne 4H stod igen for en flot Sankt Hans-fest ved søen, og cirka 100 store og små borgere sendte heksen af sted med sang og lystig knitren fra bålet ved søen, inden Jørgen Østergaard holdt båltalen.
Med udgangspunkt i et sagn fra Afrika talte han om valg og fællesskab.
Stammefolket i to landsbyer kunne ikke sammen. For at få en enden på striden, skulle en kriger fra hver by kæmpe mod hinanden til en af dem døde. Om aftenen efter første dags kamp tændte de et bål og begyndte at snakke sammen.
– Hvis man lytter til en anden mands historier, kan man ikke gøre ham fortræd. Ved bålet kan man skabe gensidig respekt og bygge bro over kløfter, sagde Jørgen Østergaard, der bliver både rørt og godt tilpas af sådan en historie.
– Vi har alle nogle traditioner. Traditioner er gode, men de må ikke begrænse os. Vi skal huske vores historie og så komme videre – tage fornyelsen til os. Vi har hele tiden valget mellem mørket og at tænde lys i mørket. Ved at vælge lyset støtter vi op om fællesskabet, sagde Jørgen Østergaard og konstaterede, at vi har en fantastisk base til at arbejde med os selv for at blive et bedre menneske, og han rundede af med et citat af Søren Kierkegaard: – Det store er ikke at være dette eller hint, men at være sig selv, og dette kan ethvert menneske, når han vil det.
I det flotte vejr, som efter sogneforeningsformand Keld Jochumsens mening var det eneste unormale ved årets Sankt Hans aften, var der kaffe til de voksne og pandekagebagning over bål for de små og de lækkersultne.

Ref. Bente Jakobsen, Horneposten.
Billeder. Leif Sønderskov.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):