Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kongsted Hjemmebryg

Her kan du i første omgang finde brygudstyr, ingredienser, all-grain øl kits og startpakker, men forhåbentlig bliver det med tiden til et større udvalg. Mit hovedfokus vil være på de køkkenbryggere, der ikke anede, at de skulle blive køkkenbryggere!

Lidt kryptisk, måske, men det handler i bund og grund om at tilskynde mennesker til at gå i gang med hjemmebrygning – og gerne sammen. Jeg vil gerne advokere for oprettelsen af ølfællesskaber, hvor familier, venner, bekendte og naboer på gader og stræder eller i opgange, kan mødes og udveksle ideer og gyldne dråber! What’s not to like!

Min påstand er, at hvis du har et køkken med et komfur eller kogeplader, en suppegryde, en si og et dørslag, så vil du være i stand til at brygge øl i dit eget køkken – også selv om det er småt. En engangsinvestering i en startpakke eller diverse udstyr kan få dig i gang som håndbrygger.

Derfor har jeg valgt et kort, men meget rigtigt, slogan i mit logo: Godt øl – brygget selv!

Kongsted Hjemmebryg er en nystartet virksomhed, der vil være kommende køkkenbryggeres foretrukne forhandler og samarbejdspartner ud i køkkenbrygningens ædle kunst. Selvfølgelig kan du som etableret hjemme-, mikro- eller nanobrygger naturligvis købe malt, humle, gær, øvrige ingredienser og andet udstyr, som du måtte få brug for.

Jeg startede selv som hjemmebrygger i 2018, efter i alt for lang tid at have undersøgt mulighederne for at gå i gang med hjemmebrygning. Især tre tungtvejende fordomme holdt mig tilbage:

  1. det er for svært
  2. det for dyrt
  3. det er for pladskrævende

Nu giver jeg ikke op så let, men det skulle faktisk blive en bog, der fik mig i gang med de første 15-20 bryg. Og jeg kan med sindsro fortælle, at mine tre fordomme i mellemtiden har måttet lade livet.

  1. det er for svært NEJ!
  2. det for dyrt NOPE!
  3. det er for pladskrævende NIX!

I dag er jeg stadig aktiv køkkenbrygger, og at jeg forbliver køkkenbrygger skal ses på den baggrund, at jeg selv synes, at mit eget køkken, og hjem generelt, ikke er til større batches end 4-8 liter øl. Jeg mangler ganske enkelt den kælder, det udhus, den garage eller det overskydende rum, der kan håndtere større batches. Det kommer måske en dag, men i mellemtiden er jeg blevet medlem i Lauget for håndbryggere og vinmagere af 1972 i Varde, hvor jeg kan jonglere med større batches..

Samtidig fik jeg lyst til at blive selvstændig, og selvfølgelig skulle det handle om hjemmebrygget øl, og når jeg ser på øl-landskabet i Danmark, så er det sydvestjyske et forholdsvist dødt forhandlerområde. Det vil jeg gerne lave om på, så du som hjemmebrygger kan komme forbi mine lagerfaciliteter og afhente primært malt, humle og gær, som opbevares i et fødevaregodkendt lagerrum.

Contact

Opening hours

Afhentning af ordrer på hverdage, men ring i forvejen så du ikke går forgæves.

Gallery