Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fælleshaverne har fået en sansesti

Mere end 100 børn og voksne var aktive deltagere, da en sansesti blev indviet i Fælleshaverne.
Stien er etableret af udeskolen på Traneskolerne afdeling Horne og Horne 4H, og børnene hjalp skoleleder Allan Ulrich Thomsen med at klippe snoren og tage de første skridt på stien. Den består af 10 kasser med vidt forskelligt indhold, som i fællesskab sørger for, at børnenes sanser bliver skærpet.
– Når vi er i naturen og retter opmærksomheden mod det, man hører, ser, dufter og smager, bliver man nærværende på det, man oplever lige her og nu. Man bliver rolig, og når man bliver rolig i kroppen, bliver man også rolig i sindet, sagde Allan Ulrich Thomsen, der ofte inddrager naturen i sit arbejde med mindfulness og meditation.
– Det er en sjov sti. Det er dejligt at føle med fødderne og lytte til stilheden, siger Frederik, 9 år, da han går igennem stien, som ender ud i en naturudgave af spillet ”Kryds og bolle”, så hjernen også bliver aktiveret.
Mange af deltagerne i indvielsen havde ikke tidligere været i Fælleshaverne, men meningen var klar.
– Det er dybt imponerende, hvad 4H og skolen har skabt. Det kommer ikke af sig selv.

Artikel – Bente Jakobsen. Horneposten.

Billeder Leif Sønderskov. Horneposten.
Billedgalleriet består af billeder fra selve indvielsen, men også fra arrangementers  øvrige tiltag, som bød på Kaffe med kage og grillede grønsager fra Fælleshaverne.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):