Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Smedegrunden er indviet


Brug den. Skøn på den.
Med de ord indviede formanden for Horne Sogneforening, Kurt Burkarl, hjørnegrunden ved Gunderupvej-Stadionvej.
I samme ombæring fik den også navn. “Smedegrunden” har den siden branden i 2018 heddet i folkemunde, og det vil den efter Kurt Burkarls udsagn også hedde “fra nu og i al fremtid”.

Det blev modtaget med masser af klapsalver fra de mange fremmødte, som kunne glæde sig over sogneforeningens store arbejde siden branden med at få ejerskab over grunden, så den ikke endte som en plads for skrot eller udstilling af gamle biler.
Kurt Burkarl er idémanden bag indretningen – en grund, hvor hele sognet er forenet og markeret med hver sit kendetegn. Han fik Poul Henning Guldager til at realisere tankerne om møllehjulet fra møllen i Bjerremose, mælkespanden for mejeriet i Asp, en bog for skolen i Stundsig og Hornemanden ikke bare for Horne, men for hele sognet.
Deltagerne i indvielsen beundrede det flotte arbejde og kunne nyde området fra både den halvmåneformede bænk, som Frederik Lauridsen har skabt, fra to stole, kaldet “vandfaldet”, som Anneberg Limtræ har sponseret, og fra en granit-bænk, som har tilhørt Birthe og Bakken Strebøl.
– Jeg har undervejs fået mange gode snakke og stor opbakning til arbejdet. Tak for det. Tag en øl eller en sodavand og nyd det hele, sagde Kurt Burkarl, som optakt til masser af snak og hygge på byens nye rekreative hjørne.
Bente Jacobsen

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):