Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Samsø bød på mange oplevelser

– En udflugt er en dag, der skiller sig ud fra alle andre dage. Den er nemlig fyldt med nye oplevelser, sagde buschauffør Gert fra Ansager Turistfart, til de 42 passagerer, der havde meldt sig til Horne Pensionistforening tur til Samsø. Og da turen sluttede knap 12 timer senere med middag på Horne Kro, gav alle deltagere ham ret.
Med Annie Tønnesen som en meget vidende og veltalende guide smagte de 42 deltagere både bogstavelig talt og i overført betydning på Samsø – en Kattegatø med 3720 indbyggere.
Musik, energi, turisme og iværksætteri er kodeordene for øen. Der er således 1615 arbejdspladser, heraf flere på landets eneste syltefabrik, og 50 nye iværksættere i 2017. Turen bød på besøg i et par butikker med masser af tøj, kunsthåndværk og lokalt producerede fødevarer og drikke såsom gin, ”råm” og en liflig rabarberlikør. Poserne i bussen vidnede om, at der ikke kun blev kigget og smagt på varerne.
Der var også tid til at nyde flotte udsigter på Issehoved og på øens højeste punkt, Ballebjerg, 64 meter over havet – udsigter, som sikket også mange af øens 272.696 gæster i 2017 har nydt.
I 1997 blev Samsø udnævnt til energiø og er nu CO2-neutral takket være 10 havvindmøller, 11 landvindmøller, biobrændsel og solenergi, som gør øen selvforsynende med el og varme, og har vakt opsigt verden over.
Kulturen har også gode kår på øen med mange musikalske arrangementer toppet med en opera-, en jazz- og en pop-rockfestival hvert år. Og det hele bliver krydret med pudsige navne som Pillemark, Silleballe og Permelille samt mange kendisser med egne feriehuse som Poul Krebs, Kristian Lilholt og Jesper Theilgård.
Hornefolket krydrede deres tur i høj solskin med madpakker på stranden, et veldækket kaffebord på hjemturen med udsigt til Åkjær Gods og masser af sange.
Ref. Bente Jakobsen
Billeder Leif Sønderskov.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):