Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bålet knitrede lystigt

Længe så det ud til, at Sankt Hans-festen skulle gennemføres uden bål, men knap var det slået op på Hornes hjemmeside, inden afbrændingsforbuddet blev ophævet.
Derfor knitrede bålet lystigt i baggrunden, mens de omkring 50 festdeltagere i Vikingelunden sang Midsommmervisen, og mens årets båltaler, Henriette Nielsen, Malle, behandlede frihedsbegrebet fra forskellige vinkler.
Hun tog udgangspunkt i Lottos reklame om, at en gevinst kan give frihed til at købe rejser og frihed til at gøre lige, hvad man vil.
– Men frihed er også meget andet. For tusind år siden skulle slaverne gøre sig fortjent til at få deres frihed. I dag er det anderledes. Hvor må babyen føle sig fri, når bleen bliver smidt, og den seks-årige må føle stor frihed, når han/hun får lov til at gå ud at lege alene. Frihed er også muligheden for at bidrage til fællesskabet og for at være med til at opbygge et samfund, sagde Henriette Nielsen og slog fast, at friheden kan begrænses af sygdom, handicaps, alder, regler og love, og mennesker kan berøve dyr deres frihed.
Frihed er noget individuelt, og noget, man skal kæmpe for at fastholde.
– Frihed står stærkest, når den bliver os frataget, sluttede hun, og mens bålet blev til gløder, sang deltagerne “Danmark nu blunder”.
Det var Horne Sogneforening og Horne 4H, der stod for festen, som også bød på kaffe og pandekager bagt i grillhytten.
Ref. Bente Jakobsen
Billeder. Leif Sønderskov

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):