Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Oplevelserne stod i kø

Ad små veje over bakker og gennem dale kørte 41 borgere fra Horne Sogn østpå for at se og høre om blandt andet Klelund Plantage, bamsemuseet i Billund, Fjordenhus i Vejle og Kongernes Jelling.
Turen var tilrettelagt af Horne Pensionistforening, som havde lovet en oplevelsestur i det grønne, og det løfte blev mere end indfriet. Oplevelserne stod i kø fra morgenkaffen i Klelund Plantage til aftensmaden på Horne Kro. Det var en wauw-oplevelse at besøge Bamsemuseet, der er indrettet i Edith og Godtfred Kristiansens private bolig. Bamser er meget andet en Fuzzy, Baloo og Paddington. Der var 1200 af dem, så der var noget at gå på opdagelse i, inden Lego House med træet, der er verdens største anlæg bygget af klodser, blev besøgt.

Det var for mange en endnu større wauw-oplevelse at se Fjordenhuas i Vejle Fjord – et hus, som den islandske kunstner Olafur Eliasson har tegnet som domicil til Kirk Kapital A/S. Huset er på 9000 kvadratmeter, bygget af 900.000 mursten i forskellige former og farver uden lige kanter og med buede vinduer. Her flyder kunst og arkitektur sammen i en harmoni fyldt med overraskelser.
 Bussen kørte videre til. Kongernes Jelling, hvor museumsinspektør Adam Bak fortalte engageret om Gorm og Harald, deres runesten og verdens største skibssætning fra vikingetiden på 356 meter – den næststørste er på 80 meter – med de to høje og runestenene. På Gorms sten bliver ordet “konge” nævnt for første gang, mens Harald nævner “Danmark” for første gang. Harald Blåtand var en pralhals, men førte også landet ind i en helt ny æra, da han kristnede danskerne i 965. Derved slap landet for at blive overfaldet af Otto Frelseren og gjorde sig samtidig fortjent til at blive optaget i datidens indre marked.
Efter foredraget trak især særudstillingen om skatte og skrot, som detektor-førere har fundet i de seneste par år. Her var Horne også repræsenteret, dog kun i form af et fotografi af to fibulaer, fundet i Hornelund, og med det på nethinden kørte bussen fra Ansager Turistfart med en veloplagt og vidende chauffør igen vestpå.

Ref. Bente Jakobsen. Horneposten.

Billeder. Leif Sønderskov.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):