Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nytårskur med frikadeller og skolesnak

Der var trængsel omkring bordet med hvidkål, frikadeller, persillesovs, nuggets og pommes frittes, da Horne Idrætspark bød på nytårskur. 90 børn, unge og ældre ønskede hinanden godt nytår, inden idrætsparkens formand Søren Dahl ridsede op, hvad 2019 havde budt på af økonomisk fremgang, brexitkvaler, hvidvask, krige, gigantstore bonusser til uduelige chefer, valg og klimatosser som årets ord.
En professor har udtalt, at det frivillige arbejde bliver nødvendigt i fremtiden for at få samfundet til at fungere.
– Det har vi i Horne vidst i mange år. Intet fungerer uden de frivillige. Vi har sportsfester, bankospil, revy, Vikingelunden og snart en aktivitetsdag – alt sammen drevet af frivillige, sagde Søren Dahl og tændte en advarselslampe.
– Vi er nødt til at snakke om skolen, om hvorfor så mange vælger en friskole. Der har altid været nogen, der foretrækker friskolen. Fred være med det, men det er for mange i dag. Jeg skal ikke kloge mig på grunden til det, men der må være nogle ildsjæle, som vil kæmpe for skolen, så vi kan få vendt udviklingen. Vi kan ikke blive ved med at liste omkring den varme grød. Vi er nødt til at snakke om det, for en lukning vil få katastrofale følger for hele sognet.
Er skolen under pres går det til gengæld godt i Horne Idrætspark. Søren Dahl glædede sig over, at 2019 blev et kanongodt år takket være en stor indsats af Ulla og Thorkild samt en række frivillige. Og der sker også noget i 2020.
– Vi har fået penge fra fonde til, at vi i år kan modernisere lysanlægget på fodboldbanen og skaffe både bedre luft og mere lys i spinningslokalet, sagde Søren Dahl, inden champagneglassene blev tømt og døren til madbordet åbnet.
Ref. og Billeder Bente Jakobsen og Leif Sønderskov. – Horneposten.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):