Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ny sø er klar til foråret

Arbejdet med den nye sø på arealet bag Klokkedoj er gået i gang, men det varer endnu nogle måneder, inden søen er klar til at tage imod byens overfladevand.

– Vi er gået i gang med forberedelserne til, at udgravningen kan gå i gang. Vi er ved at etablere en vej fra Klokkedoj til søområdet. Derefter skal vi have sænket grundvandet. Derefter kan vi gå i gang med at grave søen ud, siger projektleder hos Din Forsyning, Kenneth Nybo Pedersen.

Han forventer, at søen er færdig til marts, så den er klar til maj. Da skal husejerne have kloaksepareret inde på egne grunde, så overfladevandet kan sendes til søen.

– Vi vil være i tæt kontakt med Varde Kommune, som følger borgernes kloakseparering. Når der kun mangler nogle få ejendomme, kan vi tage søen i brug. Det kan anlægget godt klare, men det kan ikke klare, at halvdelen af byen ikke har fået skilt overfladevand og spildevand, siger Kenneth Nybo Pedersen.

Ifølge de første planer skulle der etableres en sti omkring søen. De planer er ændret.

– Vi anlægger ikke umiddelbart en sti, men vi er i kontakt med gruppen, der står for Vikingestien. Det var oprindeligt tanken, at stien skulle gå nord om søen, men nu arbejdes der med planer om en sti syd om søen.    

Søen får udløb i dalen, og hertil bliver der etableret en kørevej fra Klokkedoj, så Din Forsyning kan køre til søen.
Bente Jacobsen HornePosten, foto: Keld J.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):