Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kloakseperering: status – kom, kig og snak 3. maj

Status på separatkloakeringsprojektet

Vi har nu holdt stille på Kirkebakken i en del uger og det er bestemt ikke med vores gode vilje, men som alle ved, driller grundvandet utroligt meget. Vi ved at det giver jer alle store gener, men vi har ramt et sted hvor det meget svært at trække grundvandet ud af den siltede jord. De geotekniske forundersøgelser vi havde fået lavet, kunne ikke forudsige så store udfordringer, da det bare er svært at forudsige præcist hvad der gemmer sig under vejene. 

Den ”normale” metode til grundvandssænkning duer bare ikke. Så vi har forsøgt forskellige tiltag med længere boringer, længere filtre, kortere filtre, forskellige filtermaterialer, antallet af boringer, placering af filtrene osv. osv. Vi har også haft et rådgivende geoteknisk firma til at hjælpe os med at finde den ”rigtige” metode for lige dette sted. Det tyder nu på, at det erflere grundvandspumper og længere tid til at de kan stå og suge, der er den løsning der virker.

Så kommer næste udfordring. For som I også ved, er der godt gang i anlægsbranchen og byggeriet, så der hvor man normalt lejer grundvandspumper, har de ikke flere… Så entreprenøren har måtte tænke kreativt og har fået sejlet 8 pumper til Esbjerg fra Holland og får dem hentet og installeret inden for kort tid.

Vores udfordringer vil uundgåeligt give udslag på tidsplanen, men vi arbejder på at minimere dette mest muligt. 

Hvis I har lyst til at komme forbi byggepladsen til en snak om projektet, eller hvis I har spørgsmål, vil vi være ved udgravningen på hjørnet af Engkantet og Kirkebakken:

Tirsdag d. 3. maj kl. 15.

Her vil DIN Forsyning, NIRAS og Harry Andersen A/S være til stede. Håber vi ses.

Mvh. Kenneth, DIN Forsyning.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):