Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Humøret er tilbage i brugsen

Med sorte tal på bundlinjen og stigende omsætning tilsat et sjovt bankospil samt tapas og vin var humøret højt, da brugsen i Horne holdt infomøde på Horne Kro.

Cirka 100 borgere deltog i mødet, hvor direktør Allan Nielsen fra SuperBrugsen i Nørre Nebel fortalte om et historisk dårligt år 2022 fulgt af et meget bedre 2023.

– Der var jo en forklaring på det forfærdelige 2022, nemlig opgravning af byen fulgt af gravearbejde omkring brugsen, stigende inflation og krig i Ukraine. Byens opgravning kostede 14 procent på omsætningen, mens separering af brugsens kloak og ny asfalt kostede 300.000 kroner.

Direktøren kunne glæde deltagerne med, at resultatet i 2023 bliver meget bedre. Overskuddet på nuværende tidspunkt er på 138.000 kroner, og omsætningen var i både september og oktober på indeks 120., så den nu igen er over 10 millioner kroner.

– Coop driver ingen butikker med en omsætning på under 10 millioner kroner, men brugsen i Horne er ikke lukningstruet, hvis borgerne i samme grad som nu fortsat støtter op om deres lokale butik.

Coop har haft store problemer med både IT-system og organisation, men bedre tider er på vej.

– IT-systemet til 2,2 milliarder er efter seks års bøvl nu kørende, så varerne bliver leveret rettidigt til butikkerne, og der er sat gang i en større organisationsændring. Det vil alt sammen betyde, at brugsens bidrag til Coop vil falde. I 2024 falder det med 50.000 kroner, og målet er, at bidraget på nuværende 11 procent af avancen bliver meget lavere.

Uddeler Alex Pagaard fortalte om nyt fra butikken – en ny medarbejder, der har gennemgået samme uddannelse som ham selv i Hemmet Brugs, flere hyggelige aktiviteter sammen med butiksrådet og brød fra egen ovn, da en ny aftale med bageren i Ølgod vil blive for dyr.

– Jeg vil sørge for at få lagt nogle bestillingssedler i butikken, så I kan forudbestille rundstykker. Der bliver også rundstykker til salg ud over det bestilte, men vil I være sikre på at få netop de rundstykker, I vil have, skal I forudbestille dem, sagde han, inden han og butiksrådet trak i arbejdstøjet for at råbe numre op og dele gevinster ud.
Bente Jacobsen HornePosten, foto: Keld J.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):