Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Folkeskov rejser sig i Stundsig

En skov på foreløbig tre hektar er på vej i Stundsig. Det er ikke en hvilken som helst skov. Det er en biodiversitetsskov, som også er en folkeskov og en turistskov rejst på private marker tilhørende Monike Sommer.

Hun købte sidste år Ølgodvej 36 med cirka 5 hektar jord med henblik på både at bo der og plante en skov. Det går lidt tid, inden hun får væltet det gamle hus og bygget et nyt, men skovplanerne er ved at blive realiseret.

Børn fra SFOen i Tistrup plantede sammen med repræsentanter for

sommerhusbureauet ”Die hyggelige Dänen” i Vejers, Varde Kommune, Naturplant og Growing Trees Network 500 træer.

– Vi har doneret et træ for hver udlejningsuge, og det er blevet til 6800 træer. Nogle af dem blev plantet i går, og nu følger altså 500 træer. Det er da til at blive glad og stolt over, siger Monike Sommer, der er direktør i ”Die hyggelige Dänen”, som hendes far, Steen Hansen har skabt og er hovedejer af.

Spader stod på rad og række klar til brug onsdag eftermiddag, men en lille dreng havde lige et spørgsmål, inden de blev sendt i marken.

– Må jeg låne en traktor?

Nej, der var ingen traktor, men det gik alligevel stærkt med at få træerne i jorden, så de gjorde sig mere end fortjent til de efterfølgende burgere.

– Vi planter burgertræer, sagde en lille pige.

Det gjorde de ikke. Det var derimod løvtræer som eg, birk, ahorn, rødel og småbladet lind – de oprindelige træer i den danske natur, som passer fint til den natur, vi gerne vil have, konstaterede Peter Kjøngenskov fra Naturplant.

Per Thisted fra Varde Kommunes Plan og Teknik fik også plantet nogle træer og glædede sig over, at ”Die hyggelige Dänen” har påtaget sig at plante en skov, måske landets første turistbetalte skov.

– Varde Byråd besluttede i 2022, at kommunen skal leve op til Paris-aftalen om en reduktion af udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030, men den ambitiøse plan kan vi ikke nå alene. Det skal ske via et samarbejde på tværs af hele kommunen som det her med ”Die hyggelige Dänen”, der forener det at drive forretning med at tage ansvar for nærmiljøet.

Træplanterne kunne skrive navn og/eller lave en tegning på en pind, som blev sat ved netop ”deres” træ og dermed give dem både medansvar og lidt medejerskab af en kommende løvskov.
Bente Jacobsen HornePosten

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):