Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fællesskabet var ledetråden ved nytårskuren

Omkring 60 borgere ønskede hinanden godt nytår og velkommen til 2024 ved Horne Idrætsparks nytårskur – en nytårskur, der stod i fællesskabets og sammenholdets tegn.

Formanden for Horne Idrætspark, Søren Dahl, tog i sin nytårstale udgangspunkt i både Kurt Burkarls ord om, at Horne er et smørhul med fællesskab, sammenhold og foreningsdannelse, og i Dronning Margrethes ord om ikke at være os selv nok.

– Dronningen er måske ikke folkelig, men hun er lykkedes med at ramme ind i folkesjælen hos os alle. Hun har måske ikke fundet Mary til Frederik, men hun har præget ham til at komme ud og se verden med åbne øjne. Vi skal ikke være os selv nok. Hvis vi er det, kan vi bare se, hvad der sker i Sverige med manglende sammenhold til følge, i England, hvor intet fungerer, i Holland og i Frankrig, hvor man ikke er enig om noget, og i USA, hvor det er rystende, at man ikke kan finde bedre præsidentkandidater.

Søren Dahl funderede over, at Dronning Margrethe har virket i snart 52 år, mens der har været ni forskellige statsministre.

Han vendte sig derefter mod sin egen oplevelse af, at der gennem årene er kommet et stærkt stigende antal udlændinge i såvel landbruget som i industrien.

– Vi er afhængig af arbejdskraften udefra. Derfor skal sammenholdet i de små samfund være det lim, der får det til at fungere, så vi sikrer, at alle føler sig som en del af fællesskabet.

Inden hallens køkken satte frikadeller, stuvet hvidkål samt kartofler og persillesovs på bordet, glædede han sig over, at Horne Idrætspark slutter året med et ”rimeligt fornuftigt regnskab”.

– Det har en lang række aktiviteter medvirket til, og det samme har køkkenet, som ofte står på gloende pæle, fordi Ulla har masser af ideer, som hun også formår at realisere.
Bente Jacobsen HornePosten

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):