Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Du er ikke alene

Trane Skole og Børneby. Det var elever fra Horne Skole, der med 56erne + nogle bedsteforældre der var til salmesang i Ribe Domkirke.

Temaet ”Du er ikke alene” Skal vi synge en salme. – Ribe Domkirke havde denne onsdag besøg af over 600 elever fra ”Gl. Ribe Amt”

Der var seks salmer, som vi skulle synge, disse salmer var kædet sammen med bibelske historier, og dem kender vi jo. Men når man skriver 2019, kan man jo godt tage fantasien i brug, ikke sådan at forstå at historien ikke er ægte, men at de bliver fremført i tiden toneklang, eller snarere i mobiltelefonens tidsalder. Her var alle de gamle begivenheder/historier lagt på Facebook, og i mobil-kalenderen kunne man se sted og hvornår, man skulle skrives i mandtal, til nadver. osv.  Det var sådan, salmerne blev kædet sammen, altså i en mere nutidig forståelse af det, der skete for ca. 2000 år siden.

For selvom det var ”moderne”, så holdt man den røde tråd til Bibelhistorien, og salmerne fastholdt tankerne til kristendommen.

Én salme bør nævnes. ”Du satte dig selv i de nederstes sted” Den blev illustreret gennem ”Den barmhjertige Samaritan” i nutidens hjælp til de hjemløse. Smukt og ærlig illustreret, hvortil mange af de unge mennesker højlydt udtrykte, at de havde forstået budskabet.

Det var en flok hyggelige og glade Horne-skole elever og lærere. Ca. 28, der fik denne oplevelse, både i Domkirken, men også i bussen til og fra Ribe.

Tak til Skolen for denne oplevelse. Leif Sønderskov

Billedgalleriet er et spontan udvalg af de billeder, jeg tog på turen.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):