Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Børnebyen stod i OL-ringenes tegn

For første gang mødtes alle børn i Horne Børneby til en gigantisk fest med OL som tema.

Og det var noget, der fængede både hos store og små. 250 børn og voksne fra vuggestue, børnehave, skole og SFO deltog i festlighederne, og der blev konkurreret, hygget, spist og grinet.

– Hvor er det bare fedt, at der er så stor opbakning til festen. Det er første gang, vi holder en børnebyfest, siden børnebyen blev etableret, siger afdelingsleder Merete Bonnèn.

Hun erkender, at det har været en stor opgave at arrangere og koordinere, men da OL-ilden blev ført ind, var alle anstrengelserne glemt. Nu gjaldt det bare om at hygge og konkurrere.

Deltagerne kunne varme op med pizza og lasagne, serveret både ude og inde, inden de var klar til at give sig i kast med en række forskellige OL-discipliner. Der var konkurrencer for alle aldre, og uanset alder var det en sport i sig selv at udfordre forældrene. Der var blandt andet dåsekast, kravle under et edderkoppespind af snore, flyve mod felter på gulvet med de papirsflyvere, børnene selv lavede, og stopdans, hvor især forældrene var udfordret.

Alle var vindere, men der var flest stykker slik til dem, der væltede flest dåser eller scorede flest point.

Indskolingen bød på en tur til Kenya.

– Vi har netop haft projektuge om Kenya, så det var oplagt at bruge det som tema for vores OL-discipliner, siger børnehaveklasseleder Pia Jessen. Deltagerne kom på safari med mulighed for at se forskellige dyr, og der var boldkast.

Elever i 5. og 6. klasse havde tømt deres skuffer og skabe og solgte ud af bøger og legetøj, og det var også muligt at købe et par guitarer.

Undervejs kunne børn og forældre styrke sig på diverse drikkevarer og kager fra overdådigt kagebord.

– Det er os i 56eren, der har bagt kagerne. Jeg kender ikke navnet på dem, men så peger folk bare, fortæller Nele fra 6. klasse, der selv har leveret en kage.

– Ja, men det er min mor, der har bagt den. Det kan jeg ikke finde ud af.

Det hele sluttede med, at den olympiske ild blev slukket klokken 20, men inden da var flere af de mindste fra vuggestuen taget hjem, godt trætte efter en rigtig Børnebys Olympiade.
Bente Jacobsen HornePosten

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):