Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

To markante familier var i centrum

51 deltagere var med, da Horne Menighedsråd og Horne Sognearkiv fortalte historien bag en række gravstene tilhørende to familier – Larsen i Stauskjær og Horsbøl i Horne og Tistrup. Blandt deltagerne var flere medlemmer af de to familier.
Efter en kort præsentation ved de to gravsteder, fortsatte aftenen inde i det svale kirkerum med fortællinger og billeder på et stort lærred.
Historien om familien Larsen koncentrerede sig om “Kloge Sine” og hendes søn “Store Hans”. Sine var født i 1877 og døde 12 børn senere som 55-årig. Hun fandt ud af, at hun havde nogle særlige evner, så hun med hænderne var i stand til at helbrede folk. Hun kørte i en lille hestevogn rundt på hele egnen for at hjælpe borgerne, og hun tog også imod på Højskolehjemmet i Varde.
Hendes søn, Hans, havde arvet hendes evner og var med sin mor allerede som 15-årig. Han flyttede senere i eget hus i Outrup, hvor han tog imod masser af mennesker med diverse skader. Han havde ry for at være hård, men god. Han var født i 1905 og døde i 1982.
Fortællingen om familien Horsbøl fokuserede på Jens Horsbøl, der giftede sig til gården på Ndr. Bounumvej 16. Han blev indkaldt til krigen i 1864 og måtte forlade sin gravide kone. Fem af de breve, han skrev til konen, kan ses på Horne Sognearkiv, og Keld Jochumsen læste uddrag af flere af dem.
Og så var der kaffe, kage og snak i det stadig flotte vejr på kirkegården.

Ref. Bente Jakobsen, Horneposten.
Billeder, Leif Sønderskov.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):