Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Snakken gik om billeder fra sognet

Den femte udgave af en billedaften på Hornelund trak cirka 40 deltagere, som både fik hørt meget om sognet og selv bidrog med nye oplysninger og sjove historier.

Det var atter Hornelunds Venner og Horne Sognearkiv, der stod for aftenen, som i lighed med alle gode kampe var delt i to halvlege med kaffe og hjemmebag i pausen.  Aftenens kampleder var Keld Jochumsen, der først berettede om andelsbevægelsen fulgt af masser af billeder fra blandt andet mejerier, foderstoffer, møller og brugser.

– Det her må være andelstorvet, konstaterede han, da både mejeri, brugs, foderstof, elværk og mølle i Horne var samlet i et billede.

I anden halvleg var der skolebilleder, guldkonfirmander og luftfotos på programmet, og flere af deltagerne var med på billederne og kunne sætte navn på både elever og konfirmander. Der var billeder fra sognets fire skoler – Horne Skole i kirkediget fra 1771, pog-skolen i Malle, der fungerede fra 1870-1883, Stundsig skole, der begyndte i Teglladen på Gl. Landevej 90 i 1868 og Bounum Skole, der fejrede 100 års jubilæum i 2005 og brændte i 2020.

Endelig satte deltagerne uden vaklen adresse på en billedserie med luftfoto af huse og ejendomme.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):