Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Seniorerne kørte sydpå


På 10 timer kan man få hele sit sanseapparat fyldt. Det oplevede i hvert fald 37 deltagere i Danske Seniorer Hornes udflugt, som gik via Klelund Plantage og Wellings museum til marsken ved Ballum.
Der var morgenkaffe i Klelund Plantage, og flere af deltagerne gik op i tårnet for om muligt at spotte ulve og vildsvin, men uden held. Derefter gik turen videre til Wellings Museum ved Lintrup, skabt af originalen Søren Welling. Han var gift to gange, fik syv børn og flyttede ind i 1962, men begyndte først for alvor i 1973 at bygge sit museum op, og han fortsatte til sin død i 1996. Han har samlet alskens ting og sager fra hverdagslivet, og hvad der hører en landsby til af butikker og kontorer. Han byggede alt uden tilladelse og levede af at male og krejlede sig igennem. I dag står en støtteforening for driften, og der er både ryddet op og tyndet ud i de mange rum.
Den medbragte frokost blev indtaget i krostuen med Wellings malerier, flere overraskende gode, på væggene, og så gik turen videre til marsken ved Ballum, hvor marskbonde Christian Lorenzen fortalte om sin egn, om stormfloder og om livet i et fladt område med en bakke på 11 meter som højeste punkt. Mange har dog formået at rage mere end 11 meter op i det kulturelle landskab såsom Kristen Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal. Hans egen søn, Jannik, spillede drengen i “Kunsten at græde i kor”, som er optaget i Randerup, og han tog imod i digegrevens gård. Den har han overtaget efter sine forældre, og her blev turdeltagerne beværtet med smagsprøver på et sønderjysk kaffebord serveret med gode historier om de 21 slags kager, der oprindeligt hørte kaffebordet til.
Efter et kig ind i de gamle stuer gik turen hjem til Horne Hallen, hvor dagen sluttede med stuvet hvidkål og frikadeller.
Bente Jacobsen HornePosten

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):