Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hornemanden flytter ind på Smedegrunden

Efter fem års mistrøstighed bliver Smedegrunden nu opgraderet til et rekreativt hjørne med symboler for alle bysamfund. 

Poul Henning Guldager, Asp, har lagt de første brikker eller rettere sten til ændringen. Han har skabt Hornemanden i sten i forskellige former og farver, og trods den flade grund er den næsten tredimensionel.

Hornemanden har fået en central plads på grunden, da den er symbolet på Horne By. 

Poul Henning Guldager er bestemt ikke kommet sovende til det flotte resultat.

– Jeg har arbejdet på det i 14 dage derhjemme. Jeg lagde det op på min telefon og herfra på en væg. Det skete i flere omgange, da jeg ikke har en fire meter høj væg. Derefter lagde jeg det hele ud i fuld størrelse hjemme i haven. Jeg brugte en dag på at lægge sand og fliser ud, og en dag på de indvendige skæringer. Det har også været tidkrævende at placere stenene, da jeg har skullet finde sten med de rigtige rundinger, så de ikke alle skulle skæres, fortæller Poul Henning Guldager.

– Var det ikke lidt vemodigt at tage alle stenene op derhjemme og flytte Hornemanden til Horne?

– Nej, overhovedet ikke. Hvis jeg skulle have beholdt dem derhjemme, skulle jeg have lagt dem om, for min svigerfar (Erik Sørensen, Bjerremose) sagde, at den var vendt forkert.

Poul Henning Guldager forventer, at kunstværket er færdigt på torsdag.

– Det har været en sjov udfordring, og det er da en ære at få lov til at lave det.

Der bliver også lavet symboler i sognets øvrige byer – møllehjulet i Bjerremose for møllen, en bog i Stundsig for skolen og en mælkejunge i Asp for mejeriet, men det er Poul Henning Guldager ikke involveret i.

I løbet af efteråret vil Smedegrunden fremstå som et område, som borgerne kan være stolte af efter, at de siden branden den 15. august 2018 har været mildt sagt kede af brandtomten.
Tekst: Bente Jacobsen. Foto: Keld Jochumsen

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):