Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Horne var Vardes centrum

Torvedagen i år var begunstiget af flot vejr, mens det regnede med flere store priser


– Ingen kan være i tvivl om, at vi lige nu er i Vardes centrum.
Borgmester Erik Buhl var i hvert fald ikke i tvivl, da han kom til Horne for at kåre “årets landsby” og blev mødt af hundredvis af borgere, som deltog i torvedagen.
Sjældent har der været så mange mennesker samlet på torvet, så der var rift om pladserne ved kaffebordet.
Sognets nuværende og tidligere borgere samt folk fra nabosognene mødtes til snak, hygge og handel i de 40 boder, og ind imellem slappede især børnefamilierne af med en tur med det lille tog.
Der var to højdepunkter på formiddagen. Aksel Hansen blev kåret til “årets navn” for sin indsats i Vikingelunden, hvor han både har koordineret arbejdet og selv gået forrest i projektet med at renovere og udbygge Vikingelunden. Der er brugt cirka 800 frivillige timer, og ”årets navn” har selv lagt omkring 300 timer.

Aksel Hansen modtog fortjent pokalen for årets indsats, medens Fru Ulla takkede for blomsterne

Det andet højdepunkt var kåringen af “årets landsby, der blev markeret med både borgmesterord, en check på 10.000 kroner og optræden af Varde Garden. Erik Buhl glædede sig over, at grundlaget for en god Varde Kommune er i orden takket være, at lokalsamfundene tør tage ansvar for deres egen fremtid.

Vardes Borgmester Erik Buhl begrunder, hædrer og lykønsker Horne som årets landsby


– Temaet var i år den nytænkende landsby, og det er I. I har sørget for en masse aktiviteter og initiativer, som binder borgerne sammen. Der har også været tid til at være hjemme. Det ses af den positive befolkningsudvikling, Horne har, og det vidner om en by i udvikling, sagde Erik Buhl og opfordrede borgerne til at prale noget mere af Horne, da det kan sætte endnu mere gang i udviklingen.

Anton Nielsen fra Udviklingsrådet begrunder ansøgningen om årets landsby og overrækker prisen på 10.000 kr. til udvalget.


Udviklingsrådene har stået for udvælgelsen, og formanden Anton Nielsen kom med pengene. Han roste ansøgningen og konstaterede, at borgerne har fået meget ud af det, de havde at arbejde med i en coronatid.
– Vi har i fællesskab set muligheder i stedet for begrænsninger, og det har styrket borgernes fællesskab.

Bente Jacobsen HornePosten. Foto: Leif Sønderskov

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):