Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Højskoledag med det hele

Oplysning, musik, fællesskab, læring, underholdning, eftertanke og god mad. Det er ingredienserne i et højskoleophold, og det hele var med, da menighedsrådene i de fire vestjyske sogne – Horne, Thorstrup, Tistrup og Hodde – gennemførte en højskoledag i Horne.
139 var tilmeldt, så der var fyldt godt op i Horne Kirke, hvor dagen begyndte med tre salmer og en prædiken af sognepræst Lars Bom. Hans prædiken om tiden, der flyver, men alligevel levner tid til at lade problemer vokse, var nok en eftertanke værd, inden drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl indtog scenen i Horne Hallen.
De fortalte i to timer om drab, baggrunde for drab og om opklaringen ved hjælp af teknologien, dna-spor, videoovervågning og samarbejde med offentligheden. De gennemgik også nogle af de mest spektakulære drab blandt andet u-bådssagen, Amagermanden, den svenske stewardesse på et hotel i København og den 14-årige pige fra Næstved, der var blevet for dansk og blev dræbt af sin far.
Deltagerne kunne ovenpå flere uhyggelige detaljer fra gerningsstederne sunde sig med middagen – flæskesteg med alt tænkeligt tilbehør og citronfromage på vestjysk – altså med svesker i bunden, inden dagen sluttede med sang og musik af Jeanette Ulrikkeholm.
Hun spillede på guitar, lut og cello, fortalte om Jeppe Aakjær og Halfdan Rasmussen, sang Edith Piaf sange og stod i spidsen for masser af fællessang på både dansk, fransk og engelsk. Med sin store stemme og sin entusiasme omkring danske sange, folkeviser og fredssange satte hun et flot punktum på en perfekt højskoledag.

Tekst Bente Jakobsen.

Billeder Niels Tradsborg.

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):