Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Garvede fortællere var på scenen

– Minderne har vi lov at have, hvis vi ellers kan huske dem.
Med de ord skød den 81-årige skuespiller Ulf Pilgaard årets højskoledag i gang. Den var arrangeret af de fire menighedsråd i Tistrup, Thorstrup, Hodde og Horne, og ikke færre end 340 deltagere havde fundet vej til Horne Hallen.
Mange af deltagerne har været på højskole, og de ved, at sang og musik, fortælling og underholdning samt mad og kaffe hører højskolen til. Og det fik de i både rigelige og meget delikate mængder.
Ulf Pilgaard fortalte om sit liv som ung teologistuderende, der havde større interesse i skuespillet end i biblen, om nogle af sine mange roller på diverse teatre, om sine mere end 50 år som revyskuespiller og om nogle af dem, der har præget ham, blandt andet Ole Lund Kirkegaard, Ole Michelsen og Preben Kaas.
– Jeg har levet højt på, at jeg ikke er særlig gråhåret trods min høje alder, men jeg er ikke sluppet for skavanker eller sorger. Jeg har KOL, en kunstig hjerteklap og ”vindueskiggerben”. Jeg har mistet min kone og den ene af mine sønner, men det er det vilkår, man må leve med, når man bliver gammel, sagde Ulf Pilgaard og viste en sketch med Dirch Passer og fortalte om sine møder med dronningen.
Efter middagen indtog ”Fortællerkonen fra Heden”, den ligeledes 81-årige Ruth Hein, scenen for at fortælle om sin opvækst på Flø Hede, om sit liv som husmor, klaverspiller, organist og fortæller – alt sammen noget, der kom tilfældigt til hende som en slags trædespor.
– Jeg kom tilfældigt med i Fortælleteatret og her lærte jeg fortællingens kunst. Jeg fik interesse for Jeppe Aakjær, der boede på Jenle tæt på mit barndomshjem, sagde Ruth Hein og reciterede flere Aakjær-digte og genfortalte flere prosastykker – alt sammen på vestjysk.

Ref. Bente Jakobsen. Foto Leif Sønderskov. Horneposten.

Det var disse kendte personer der underholdt de 340 personer ved året Højskoledag i Horne Hallen
Et udsnit af de mange der var mødt op til Højskoledagen.
Her bliver Ulf Pilgaard budt velkommen.
Ulf Pilgaard startede sit foredrag men nogle seriøse betragtninger om livet, som godt kunne give stof til eftertanke.
Derefter var Ulf Pilgaard mere løssluppen, og vi fik mange sjove indfaldsvinkler fra hans lange liv.
Her slutter Ulf Pilgaard en hel igennem morsom og underholdende foredrag til et fortjent stående bifald
Efter flæskesteg med det hele og citronfromage gik Ruth Hein på scenen, hun fortalte om hendes liv, som hel igennem var blevet til ved mange tilfældigheder, og som var endte ud med, at hun blev fortællerkone på dialekt, som hun gav sine prøver på med fortællinger af Jeppe Aakjær

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):