Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fjernvarmen venter på marts


Skal Horne By have sit eget fjernvarmeanlæg i samarbejde med Din Forsyning Lokalvarme?
Det bliver afgjort senest til marts, når det nystiftede selskab Din Forsyning Lokalvarme kommer med beregninger på, hvad det vil koste borgerne at gå med i projektet.
Det sagde Claus Nielsen fra Din Forsyning, da han på Horne Kro informerede omkring 110 borgere om mulighederne for et projekt med en fælles luft til vand varmepumpe og måske en naturgaskedel som backup.
– Det er ikke sikkert, at alle indenfor bygrænsen kommer med. For at få en god økonomi i anlægget, må der ikke være for store afstande mellem tilslutningerne, sagde Claus Nielsen.
Hvem, der kan være med, og hvem, der må finde en individuel løsning, får også besked til marts.
– Vi regner med at inddele Horne i fem-seks områder, og for at gennemføre projektet skal 70-80 procent af de opvarmede kvadratmeter i de enkelte områder være med, sagde Claus Nielsen og konstaterede, at naturgas skal være udfaset som boligopvarmning senest i 2028.

Flere af deltagerne spurgte til prisen, men Claus Nielsen kunne ikke give et bud.
– Det ligger dog nogenlunde fast, at tilslutningen koster 25.000 kroner, som den enkelte husejer selv skal finansiere, mens den unit, der skal installeres i husene, bliver på abonnement-basis. De, der skal have lån til tilslutningen, kan få nogle gode tilbud på energilån fra banken.
Din Forsyning Lokalvarme laver nu et projektforslag med priser, og når det er klart, får borgerne forholdsvis kort tid til at sige endeligt ja eller nej.
Stig Leerbeck oplyste til indledning, at flere usikkerheder i projektet i Helle lå bag Hornes afkobling.
– Vi skal have et projekt, der rækker langt ind i fremtiden, så trods store a conto-regninger på el og varme, skal vi ikke tage en panikbeslutning.
Han oplyste også, at gruppen stadig arbejder med at få interesse-tilkendegivelser.
– Vi mangler svar fra 19 procent indenfor bygrænsen. 18 procent er ikke interesseret, fem procent siger måske, mens 58,4 procent siger ja.
Bente Jacobsen HornePosten

Der var fyldt godt op på Horne Kro
Claus Nielsen fra Din Forsyning lavede en grundig gennemgang

Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):