Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Et Historisk tilbageblik med QR-kodeturen den 28. maj

Horne Sognearkiv puster nyt liv til historien med en QR-kodetur til historiske stedet i Sognet.

Det gør de med en cykel/biltur tirsdag den 28. maj med start fra Hallens P-plads kl. 19, hvor vi skal besøge 4 historiske steder, alle med en god historie.

Først går turen til Bjerremose, her har Bjerremose Gl. Mølle igen fået Møllestenen hjem, som nu er placeret på Bjerremose Torv.

Derefter skal vi gøre holdt ved mindestenen for Hornelund Andelsmejeri og høre om Andelsbevægelsen.

Runestenen på Horne Kirkegård har sin hel egen historie, som går hel tilbage til Vikingetiden, den skal vi se og høre om på Kirkegården.

Turen gå nu til Gl. Landevej, hvor vi fra QR-kode markeringen går til Abrahams Dam. Dette historiske sted ligger lidt afsides, men er så absolut et besøg værd, og ikke mindst historien om Tateren Abraham Johansen er spændende.

Turen afsluttes i den gl. Grillhytte ved Lene og Mogens Jacobsen Gl. Landevej 105, hvor vi nyder aftenkaffen og hyggeligt samvær. Her kan der stilles spørgsmål til Sognearkivet, som også orienterer om Arkivets gøremål hen over året.

Sognearkivet håber at mange møder op på Hallens P plads kl. 19 og vil give sig selv denne oplevelse. Det var der 50 der gjorde sidste år.Loading

Tilmeld vores nyhedsmail

Vælg nyhedsbrev(e):